Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kmínový chléb s pivem

Pivní chléb, který připravíte bez kynutí, skvěle podtrhne pomazánka z romadúru, tvarohu, cibulky a sladké papriky s kmínem. A samozřejmě pivo.
Vydání: 2010/5
Autor:
Hodnocení:
35 (hlasů)
Počet porcí: Pro 12 osob
Doba přípravy: Více než hodinu
Pečení: 75 minut
P
Chléb a pečivo Česká

Ingredience

    • 500 g hladké mouky
    • 2 lžíce krupicového cukru
    • 1 lžíce kypřicího prášku do pečiva
    • 1 až 1 a 1⁄2 lžičky soli
    • 1 lžička jedlé sody
    • 60 g másla
    • 4 lžičky celého kmínu
    • 2 vejce
    • 180 ml podmáslí
    • 180 ml piva

Příprava jídla

1 Ve velké míse smíchejte mouku, cukr, prášek, sůl a sodu. Do směsi nastrouhejte máslo a vmíchejte kmín.

2 V jiné míse promíchejte vejce, podmáslí a většinu piva a pak přidejte k moučné směsi. Lžící poté vymíchejte řidší těsto; podle potřeby přilijte pivo.

3 Těsto vyklopte na pomoučněnou plochu a jemně zpracovávejte asi 10 minut. Pak z něj vytvarujte oválný bochník tak, aby se vešel do formy o velikosti asi 13 x 23 centimetrů. Na povrchu bochník párkrát našikmo přejeďte zubatým nožem.

4 Pečte 1 až 1 a čtvrt hodiny uprostřed trouby předehřáté na 180 °C, nebo dokud špejle zapíchnutá doprostřed nevyjde z těsta suchá. Nechte vychladnout na mřížce.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Křupavý chleba bez kynutí

Přidat komentář