Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Perníková buchta s jablky a povidlovou omáčkou

Voňavá buchta s jablky vám bude chutnat i bez omáčky, ale věřte, že s ní je mnohem, mnohem lepší.

Vydání: 2010/5
Autor:
Hodnocení:
64 (hlasy)
Počet porcí: Na 1 plech
Doba přípravy: Do 20 minut
PT30M
Pečení 0:30
Koláč Česká

Ingredience

    • 4 vejce
    • 1 hrnek krupicového cukru
    • 2 hrnky polohrubé mouky
    • 1 sáček kypřicího prášku do perníku
    • 1⁄2 lžičky mleté skořice
    • 1 lžíce kakaa holandského typu
    • 1⁄2 hrnku slunečnicového oleje
    • 4 hrnky oloupaných a na kostičky
    • nakrájených jablek (asi 1–1,5 cm)
    • hrst vlašských ořechů, nasekaných
    • hrst sušených švestek, opláchnutých a pokrájených

    Na omáčku

    • 2 vrchovaté lžíce švestkových povidel
    • 200 ml červeného suchého vína
    • 1 lžíce rumu
    • 1 lžíce medu
    • 3 hřebíčky, kousek celé skořice
    • proužek kůry z biocitronu, jen žlutá část
    • citronová šťáva a cukr na dochucení

     

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 175 stupňů. V míse vyšlehejte cukr s vejci. Přidejte mouku s kypřicím práškem, skořici, kakao, olej a promíchejte; pak zapracujte jablka, ořechy a švestky. Husté těsto rozetřete do formy o velikosti 20 x 20 cm vyložené papírem na pečení a pečte asi 30 minut. Jakmile se těsto nelepí na špejli, stáhněte s papírem z plechu – buchta musí zůstat vláčná.

2 Na omáčku v kastrůlku rozmíchejte povidla se lžící horké vody, vínem, rumem a medem. Přidejte koření, citronovou kůru a krátce povařte na hladkou hustší omáčku. Dochuťte citronovou šťávou a cukrem. Po vychladnutí nakrájejte na řezy a podávejte přelité omáčkou.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Plněný perník

Snadné dezerty do 20 minut

16x povidla a co s nimi!

REKLAMA

Přidat komentář