Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Špecle (nočky)

Připravte si domácí špecle. Osmahnuté jsou báječné se špenátem i mangoldem.
Vydání: 2010/5
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do hodiny
Chlazení: 30 minut
P
Těstoviny Středoevropská

Ingredience

    • 220 g hladké mouky typu 00
    • 2 vejce
    • špetka soli
    • špetka mletého muškátového oříšku
    • 5 lžic mléka + 5 lžic horké vody
    • 1 lžíce olivového oleje
    • 30 g másla
    • 350 g špenátu (v originálu mangoldu)
    • strouhaný parmazán (nemusí být)
    • 1 menší červená chilli paprička

Příprava jídla

1 Mouku prosijte do mísy, doprostřed do důlku rozklepněte vejce. Přidejte sůl a muškátový ořech, vlijte mléko. Rukama vypracujte těsto. Přilijte horkou vodu. Směs jemně asi třicet sekund promíchávejte, těstíčko by mělo být řídké. Nechte půl hodiny v chladu. V hrnci přiveďte k varu osolenou vodu.

2 Lis či cedník s 5mm otvory dejte nad hrnec, vlijte těsto, protlačujte je otvory. Vařte po částech. Uvařené nočky vyberte, propláchněte ledovou vodou, nechte okapat.

3 Nočky osmahněte na oleji a másle, přidejte natrhaný omytý špenát a nechte lehce zavadnout. Vmíchejte sýr, posypte chilli papričkou a podávejte.

Recept je převzatý z kuchařky Vaří šéfkuchaři (Ikar).
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář