
Pomerančový máslový dort s mákem
Pomerančovou variantu máslového dortu si budete žárlivě vychutnávat sami.
Vydání: 2008/9
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- ingredience na máslový dort podle základního receptu
- 125 ml pomerančového džusu
- 2 lžíce jemně strouhané kůry z chemicky neošetřeného pomeranče
- 3 lžíce máku
Příprava jídla
1 Předehřejte troubu na 160 ºC.
2 Postupujte podle základního receptu a spolu s moukou a kypřicím práškem přidejte do těsta 125 ml pomerančového džusu, 2 lžíce jemně strouhané kůry z chemicky neošetřeného pomeranče a 3 lžíce máku. Lžící naklaďte těsto do formy o průměru 22 centimetrů vyložené pečicím papírem.
3 Pečte 1 hodinu 10 minut, pak zapíchněte do těsta špejli – když ji vytáhnete čistou, vyndejte dort z trouby. Nechte ho deset minut ve formě, pak vyndejte a přesuňte vychladnout na mřížku.
Přidat komentář