
Ricottové bliny s marinovanou fetou a rajčaty
Bliny jsou lívanečky původem z Ruska. V kombinaci s fetou, rajčátky a bazalkovým pestem vás však přenesou ke Středozemnímu moři.
Vydání: 2009/5
Autor: redakce Apetitu
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 40 blinů
Ingredience
- 100 g ricotty
- 1 dávka těsta na bliny podle základního receptu
- 1 lžíce bazalkového pesta
- 2 lžíce olivového oleje
- 180 g marinované fety, rozdrobené
- 20 třešňových rajčátek, rozpůlených
- rukola, k podávání
Příprava jídla
1 Do těsta vmíchejte ricottu. Lehce vymazanou nepřilnavou pánev zahřejte na středním ohni. Po lžičkách na ni nanášejte hmotu a pečte minutu dvě, nebo tak dlouho, aby se na povrchu objevily bubliny. Otočte a pečte ještě minutu dvě, nebo dozlatova. Nechte zchladnout.
2 Pesto smíchejte s olejem. Na bliny rozdělte fetu, rajčátka (máte-li chuť, můžete je napřed trochu opéct v troubě nebo na pánvi) a rukolu a zakapejte olejovou směsí.
Přidat komentář