Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Ricottové bliny s marinovanou fetou a rajčaty

Bliny jsou lívanečky původem z Ruska. V kombinaci s fetou, rajčátky a bazalkovým pestem vás však přenesou ke Středozemnímu moři.

Vydání: 2009/5
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 40 blinů
Doba přípravy: Do 10 minut
+ kynutí
PT20M
Opékání 0:20
Chuťovka Východoevropská

Ingredience

    • 100 g ricotty
    • 1 dávka těsta na bliny podle základního receptu
    • 1 lžíce bazalkového pesta
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 180 g marinované fety, rozdrobené
    • 20 třešňových rajčátek, rozpůlených
    • rukola, k podávání

Příprava jídla

1 Do těsta vmíchejte ricottu. Lehce vymazanou nepřilnavou pánev zahřejte na středním ohni. Po lžičkách na ni nanášejte hmotu a pečte minutu dvě, nebo tak dlouho, aby se na povrchu objevily bubliny. Otočte a pečte ještě minutu dvě, nebo dozlatova. Nechte zchladnout.

2 Pesto smíchejte s olejem. Na bliny rozdělte fetu, rajčátka (máte-li chuť, můžete je napřed trochu opéct v troubě nebo na pánvi) a rukolu a zakapejte olejovou směsí.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Základní bliny

Bliny s uzeným kuřetem a fenyklem

Bliny s červenou řepou a kozím sýrem

Bliny s vejci a kaviárem z lososa

Palačinky a lívance naslano

REKLAMA

Přidat komentář