Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Šátečky ,dinosauři‘ s pikantní náplní

Když je upečete ráno před výletem a děti si je dají ještě teplé, báječně si pochutnají. Doporučujeme je jíst s rajčatovou nebo hořčičnou hotovou omáčkou.
Vydání: 2010/6
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: Na 8 kousků
Doba přípravy: Více než hodinu
Pečení: 40 minut
Chlazení: 50 minut
P
Chléb a pečivo Česká

Ingredience

    • 2 plátky toustového chleba + mléko na pokropení
    • 500 g mletého masa
    • 8 malých vajec + 1 další do masa
    • 1–2 stroužky česneku, drceného
    • 6 jarních cibulek, nakrájených
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 4x 250 g chlazeného křehkého nebo croissantového těsta

Příprava jídla

1 Vhoďte do vroucí vody 8 vajec a po opětovném uvedení do varu vařte 6 minut. Slijte a zchlaďte ve studené vodě. Opatrně oloupejte, žloutky jsou ještě poněkud měkké.

2 Toustový chléb nakrájejte na kostičky a zvlhčete ho mlékem. Řádně promíchejte s mletým masem, jedním vejcem, česnekem a jarními cibulkami, osolte a opepřete.

3 Vyválejte na pomoučněné pracovní ploše z připraveného těsta 8 kulatých plátů o průměru zhruba 18 cm. Rozdělte na ně masovou směs a rozhrňte ji rovnoměrně do stran – okraje ale nechte volné a trochu je zvlhčete vodou. Doprostřed každé připravené placky dejte vejce a opatrně kolem něj zdvihněte okraje. Nahoře spojte do kapsy tak, aby uvnitř nezůstal žádný vzduch. Můžete na okraji udělat ozdobnou vlnovku.

4 Postavte na plech s pečicím papírem a potřete vejcem. Dejte odpočinout na 30 minut do chladničky; pak pečte při 180 stupních 30–40 minut dozlatova.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Menu na výlet

Menu na výlet

Pikantní křidélka s omáčkou z modrého sýra

REKLAMA

Přidat komentář