Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pečená ryba na fenyklu

Křehký fenykl je v našich krajích podobně zanedbávanou položkou jako mořské ryby. Jeho jemná, zajímavá vůně báječně ladí právě s rybím masem, a pečením se ještě rozvine. Způsob přípravy jsem odkoukala v Řecku a Itálii. Tuňák není vůbec tučný, takže ho můžete i naložit, například do olivového oleje.

Vydání: 2005/3
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
PT20M
Pečení 0:20
Řecká

Ingredience

    • 800 g–1 kg pevné mořské ryby (vynikající je tuňák)
    • 2 středně velké cibule
    • 1 větší bulvu zeleninového fenyklu
    • 5 lžic olivového oleje
    • sůl a pepř na dochucení
    • 2 malé citrony nebo limetky k podávání

Příprava jídla

1. Cibuli oloupejte a nakrájejte na klínky. Fenykl zbavte poškozených částí, omyjte a nakrájejte ho také na klínky. Zeleninu rozložte na pekáček nebo do zapékací mísy, osolte a opepřete. Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C.

2. Očištěné rybí filety zbavte kůže, položte na zeleninu, osolte a opepřete a vše zakapejte olivovým olejem. Pečte zhruba 15–20 minut, záleží na druhu ryby a také na tom, jak propečené maso máte rádi. U prvotřídního tuňáka stačí jen asi deset minut – maso pak zůstane uvnitř typicky růžové a bude krásně vláčné.
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.3/05, str.28

Přidat komentář