Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Malinovo-borůvkový koláč s limetovým sirupem

Koláč, který můžete bez obav vzít s sebou na výlet. Snadno se krájí, balí i přenáší. Recept se vám bude hodit i při přípravě občerstvení na piknik.

Vydání: 2010/6
Autor:
Hodnocení:
12 (hlasů)
Počet porcí: Na 12 kousků
Doba přípravy: Do 20 minut
PT1H
Pečení 1:00
Koláč Česká

Ingredience

    • 225 g másla, změklého + další na vymazání
    • 225 g třtinového cukru
    • 4 střední vejce
    • šťáva a kůra ze 2 limet (pokud možno chemicky neošetřených)
    • 25 g mletých mandlí
    • 250 g hladké mouky
    • 2 lžičky kypřicího prášku
    • špetka soli
    • 100 g směsi borůvek a malin

    Na sirup

    • 8 lžic limetové šťávy (asi ze 4 limet)
    • strouhaná kůra z 1 limety (pokud možno chemicky neošetřené)
    • 140 g světlého třtinového cukru

     

Příprava jídla

1 Vyložte formu 20 x 20 cm pečicím papírem a potřete ho máslem. Máslo utřete s cukrem, pak jedno po druhém zašlehejte vejce, kůru a šťávu z limet, mandle a mouku prosátou se solí a kypřicím práškem. Zlehka do těsta zamíchejte 3⁄4 malin a borůvek. Vlijte do formy, uhlaďte povrch a posypte zbývajícím ovocem.

2 Pečte v troubě při 170 stupních asi hodinu, až bude střed na dotyk pružný a zapíchnutou špejli vytáhnete čistou. Pokud koláč příliš hnědne, přikryjte ho alobalem.

3 Mezitím připravte sirup. V kastrůlku zvolna zahřejte limetovou šťávu, kůru a cukr. Na mírném ohni míchejte, až se cukr rozpustí, ale směs by ještě neměla bublat.

4 Upečený koláč propíchejte špejlí a ihned zalijte připraveným sirupem. Po vychladnutí vyjměte z formy, sloupněte papír, nakrájejte a zabalte do plechové krabice.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Menu na výlet

Menu na výlet

30x neodolatelné borůvky

REKLAMA

Přidat komentář