Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rybí karbanátky s chilli a okurkovým salátem

Jemné rybí maso dostane díky pikantní chilli omáčce pořádný říz. Podávejte s osvěžujícím zeleninovým salátem.
Vydání: 2010/6
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Počet porcí: Na 12 kousků
Doba přípravy: Do hodiny
Příprava: 30 minut
P
Maso Asijská

Ingredience

    • 1 kg filetů z bělomasé ryby, bez kůže
    • nastrouhaná kůra z 1 chemicky neošetřené limety (nemusí být)
    • 250 ml čerstvé chilli omáčky
    • 1 menší svazek čerstvého koriandru
    • 1 lžička mořské soli
    • 1 vejce
    • olej na smažení
    • 1 velká salátová okurka
    • 2 rajčata, na plátky
    • 2 jarní cibulky, na dlouhé nudličky

Příprava jídla

1 Rybu, limetovou kůru, polovinu omáčky, koriandr, sůl a vejce vložte do robotu a zhruba minutu mixujte, aby se dobře spojily. Hmotu odebírejte po dvou lžících a tvarujte z ní karbanátky. Ve velké pánvi zahřejte 1 cm oleje na středním plameni. Po skupinkách na něm osmažte karbanátky z obou stran 2–3 minuty dozlatova. Dejte stranou a udržujte v teple.

2 Okurku opatrně smíchejte v míse se zbývající omáčkou, rajčaty a cibulkou. Podávejte dohromady.

Něco navíc
Pokud by vám hmota na karbanátky vyšla moc řídká a nedržela pohromadě, spojte ji trochou mouky nebo kukuřičného škrobu.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Míchané karbanátky s kapustou a zázvorem

REKLAMA

Přidat komentář