
Pečený pstruh se slaninou, tymiánem a fazolkami
Čerstvé pstruhy pečte co nejkratší dobu; stačí jen tak, aby se jemné maso při vpichu vidličkou k páteři začalo oddělovat od kostí.
Ingredience
- 4 čerství pstruzi i s hlavou, vykuchaní
- sůl a mletý bílý pepř
- 2 biocitrony, nakrájené na plátky
- 1 velká lžíce změklého másla
- 1 svazek čerstvého tymiánu
- 8 plátků pancetty nebo prorostlé slaniny
- 4 lžíce panenského olivového oleje
- 400 g fazolových lusků (i mražených)
- 4 stroužky česneku, na tenké plátky
- 2 lžíce bílého balzamikového octa
Příprava jídla
1 Předehřejte troubu na 220 °C a plech vyložte pečicím papírem. Pstruhy omyjte, osušte a třemi šikmými mělkými zářezy nařízněte z jedné strany kůži. Pstruhy uvnitř i vně osolte a opepřete a rozložte je na plech řezy nahoru. Každou rybu naplňte plátky citronu, dvěma snítkami tymiánu a kouskem másla. Čtyři plátky citronu nechte stranou. Rozdělte zbylý tymián na naplněné pstruhy, navrch dejte plátek citronu, překryjte ho slaninou a oviňte ji kolem ryby. Zakapejte částí oleje. Pečte 15–20 minut, dokud není pstruh propečený a slanina křupavá.
2 Čerstvé fazolky omyjte a odkrojte špičky. Vhoďte je do vroucí vody a vařte 3–5 minut, na skus. Slijte je a zchlaďte v ledové vodě, aby si zachovaly křehkost a barvu. Zahřejte v pánvi zbylý olej a nechte na něm změknout plátky česneku, trvá to asi 3 minuty. Vmíchejte fazolky, stáhněte z ohně a dochuťte balzamikem a solí.
Přidat komentář