Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pečený pstruh se slaninou, tymiánem a fazolkami

Čerstvé pstruhy pečte co nejkratší dobu; stačí jen tak, aby se jemné maso při vpichu vidličkou k páteři začalo oddělovat od kostí.

Vydání: 2010/6
Autor:
Hodnocení:
14 (hlasů)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
Vaření: 5 minut
PT20M
Pečení 0:20
Středomořská

Ingredience

    • 4 čerství pstruzi i s hlavou, vykuchaní
    • sůl a mletý bílý pepř
    • 2 biocitrony, nakrájené na plátky
    • 1 velká lžíce změklého másla
    • 1 svazek čerstvého tymiánu
    • 8 plátků pancetty nebo prorostlé slaniny
    • 4 lžíce panenského olivového oleje
    • 400 g fazolových lusků (i mražených)
    • 4 stroužky česneku, na tenké plátky
    • 2 lžíce bílého balzamikového octa

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 220 °C a plech vyložte pečicím papírem. Pstruhy omyjte, osušte a třemi šikmými mělkými zářezy nařízněte z jedné strany kůži. Pstruhy uvnitř i vně osolte a opepřete a rozložte je na plech řezy nahoru. Každou rybu naplňte plátky citronu, dvěma snítkami tymiánu a kouskem másla. Čtyři plátky citronu nechte stranou. Rozdělte zbylý tymián na naplněné pstruhy, navrch dejte plátek citronu, překryjte ho slaninou a oviňte ji kolem ryby. Zakapejte částí oleje. Pečte 15–20 minut, dokud není pstruh propečený a slanina křupavá.

2 Čerstvé fazolky omyjte a odkrojte špičky. Vhoďte je do vroucí vody a vařte 3–5 minut, na skus. Slijte je a zchlaďte v ledové vodě, aby si zachovaly křehkost a barvu. Zahřejte v pánvi zbylý olej a nechte na něm změknout plátky česneku, trvá to asi 3 minuty. Vmíchejte fazolky, stáhněte z ohně a dochuťte balzamikem a solí.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Menu na červenec

Menu na červenec

Ryba s cibulí a paprikou

REKLAMA

Přidat komentář