Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ryba na pórku
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.6/5 Počet hodnocení: 10
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2384 kcal
Bílkoviny 226 g
Sacharidy 71 g
Tuky 120 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Myslím si, že kvalitní rybě nejvíc sluší klasické a jednoduché recepty. Když ji naplníte bylinami, jejich vůně při pečení stejnoměrně ,prosákne‘ do masa. Byliny můžete obměňovat – podle sezony, ale i chuti.

Suroviny

ryba 1,2 kg
mořská, nejlépe pstruh lososovitý
pórek 800 g
petrželka 1 svazek
čerstvá
suché
z jednoho citronu
na vymazání plechu
sůl
pepř
nejlépe bílý

Postup

1

Pstruha omyjte pod tekoucí vodou a poté důkladně osušte. Pokapejte ho citronovou šťávou, zevně i zevnitř osolte a opepřete. Omytou a nasekanou petržel vložte dovnitř do ryby.

2

Očistěte a omyjte pórek, pokrájejte ho příčně na asi půlcentimetrové proužky. V hrnci uveďte do varu vodu, osolte a vsypte do ní proužky pórku. Vařte minutu, pak pórek propláchněte studenou vodou a nechte okapat.

3

Předehřejte troubu na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C. Plech vymažte máslem, rozložte na něj pórek, osolte a opepřete. Přidejte víno i smetanu a na tuto ‚postýlku položte ryby. Plech zakryjte alobalem a pečte půl hodiny v horkovzdušné troubě při teplotě 200 °C. Ideální přílohou je bramborová kaše.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/3

Komentáře

31.08.2007 12:25
Recept se nachází v č.3/05, str.29

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč