Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Ryba na pórku

Myslím si, že kvalitní rybě nejvíc sluší klasické a jednoduché recepty. Když ji naplníte bylinami, jejich vůně při pečení stejnoměrně ,prosákne‘ do masa. Byliny můžete obměňovat – podle sezony, ale i chuti.

Vydání: 2005/3
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
PT30M
Pečení 0:30
Středomořská

Ingredience

    • 1,2 kg mořské ryby, nejlépe pstruha lososovitého
    • 800 g pórku
    • svazek čerstvé petrželové nati
    • 30 ml suchého bílého vína
    • 200 ml dvanáctiprocentní smetany
    • šťávu z 1 citronu
    • máslo na vymazání plechu
    • sůl a pepř, nejlépe bílý

Příprava jídla

1. Pstruha omyjte pod tekoucí vodou a poté důkladně osušte. Pokapejte ho citronovou šťávou, zevně i zevnitř osolte a opepřete. Omytou a nasekanou petržel vložte dovnitř do ryby.

2. Očistěte a omyjte pórek, pokrájejte ho příčně na asi půlcentimetrové proužky. V hrnci uveďte do varu vodu, osolte a vsypte do ní proužky pórku. Vařte minutu, pak pórek propláchněte studenou vodou a nechte okapat.

3. Předehřejte troubu na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C. Plech vymažte máslem, rozložte na něj pórek, osolte a opepřete. Přidejte víno i smetanu a na tuto ‚postýlku‘ položte ryby. Plech zakryjte alobalem a pečte půl hodiny v horkovzdušné troubě při teplotě 200 °C. Ideální přílohou je bramborová kaše.
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.3/05, str.29

Přidat komentář