Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rýžové brûlée s jahodami

Ať už naservírujete jahodovou rýži k snídani nebo jako dezert, pro její šťavnatou konzistenci vám všichni budou líbat ruce!

Vydání: 2010/6
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do hodiny
Vaření, pečení: 40 minut
PT15M
Příprava 0:15
Pohár Italská

Ingredience

    • 100 g kulatozrnné rýže
    • 650 ml mléka
    • špetka soli
    • 1 lžíce krupicového cukru
    • 100 ml smetany ke šlehání
    • 225 g jahod, bez stopek, pokrájených
    • 2 lžíce pomerančového likéru (cointreau, Grand Marnier)
    • 85 ml třtinového cukru

Příprava jídla

1 Rýži v hrnci smíchejte s mlékem a špetkou soli a přiveďte k varu. Za občasného míchání vařte 30–35 minut doměkka. Vypněte, vmíchejte krupicový cukr se smetanou a nechte vychladnout.

2 Předehřejte v troubě gril. Rozdělte jahody do šesti zapékacích misek. Pokapejte likérem a poklaďte rýžovou kaší. Posypte třtinovým cukrem a dejte pod gril na 7–8 minut, až cukr zkaramelizuje. Vyjměte a nechte před podáváním pět minut odpočinout.

Něco navíc
Místo vaření rýžové kaše můžete koupit 500 g už hotové mléčné rýže bez příchuti. Vyrábí ji třeba Mlékárna Kunín ve 150g kelímcích nebo Müller v balení po 200 g ve variantě bez cukru.

 

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář