Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Steak s omáčkou salmoriglio

Salmoriglio je jednoduchá omáčka ze Sicílie, dokonalá právě ke grilovaným pokrmům.

Vydání: 2010/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT15M
Maso Italská

Ingredience

    • 900 g neloupaných brambor na pečení
    • slunečnicový olej
    • 4 steaky z roštěné, à cca 225-300 g
    • směs zelených salátových lístků k podávání (rukola, polníček atd.)

    Na salmoriglio

    • 5 lžic nasekaného čerstvého oregana, tymiánu nebo majoránky
    • 1 velký stroužek česneku, nasekaný nahrubo
    • 1 lžička mořské soli a čerstvě mletý pepř
    • 2 lžíce citronové šťávy
    • 8 lžic panenského olivového oleje

     

Příprava jídla

1 Na omáčku salmoriglio v hmoždíři (či mixéru) utřete bylinky, česnek a sůl na pastu. Přidejte citron a za stálého tření přilévejte olivový olej tak, abyste získali omáčku jako pesto. Opepřete a nechte odpočinout.

2 Brambory nakrájejte na 0,5cm plátky. V míse je promíchejte s trochou oleje, aby se všechny obalily. Potřete olejem gril a brambory na něj rozložte (nechte si místo na steaky). Grilujte 4 minuty.

3 Přidejte maso (pro lepší tvar lze svázat provázkem) a grilujte 8–10 minut; steaky i brambory jednou obraťte. Naservírujte steaky a brambory na talíře, maso pokapejte omáčkou salmoriglio a brambory mírně osolte. Podávejte se salátem z lístků.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Sendvič s flank steakem

Chateaubriand pečený v solné krustě s bylinkami

REKLAMA

Přidat komentář