Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vepřové burgery s nivou

Karbanátky s pikantním překvapením

Vydání: 2010/6
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
Grilování: 10 minut
PT15M
Příprava 0:15
Sendvič Americká

Ingredience

    • 2 lžíce olivového oleje
    • 2 cibule, nakrájené na plátky
    • 1 lžička třtinového cukru
    • 2 lžičky balzamikového octa
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 400 g mletého libového vepřového masa
    • 50 g toustového chleba, rozmixovaného
    • 10 šalvějových lístků, nasekaných
    • 1 vejce + 50 g sýra s modrou plísní
    • 4 burgerové housky a salát k podávání

Příprava jídla

1 V pánvi na oleji 8 minut opékejte doměkka cibuli. Zvyšte plamen, přisypte cukr, zakápněte octem a míchejte, až směs zhoustne. Osolte a opepřete. Nechte vychladnout.

2 Polovinu směsi přidejte k masu a promíchejte s toustovým chlebem, šalvějí, vejcem, solí a pepřem. Vytvarujte 4 burgery, do každého schovejte silnější plátek sýra.

3 Grilujte 5 minut po každé straně. Ke konci opečte i housky na řezné straně; pak je plňte salátem, burgerem a zbytkem cibule.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Nejlepší domácí burgery

16 božských receptů na gril

Přidat komentář