Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuřecí stehna plněná parmazánem a bazalkou

Díky sýru a bazalce bude jinak nevýrazné kuřecí maso velmi šťavnaté a provoněné.

Vydání: 2010/6
Autor:
Hodnocení:
18 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT40M
Kuře Středomořská

Ingredience

    • 50 g čerstvé bazalky
    • 40 g strouhaného parmazánu
    • 1 malý stroužek česneku
    • 3 lžíce panenského olivového oleje
    • 4 kuřecí stehna i s kůží
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • rostlinný olej na potírání
    • grilované papriky a rukolový salát

Příprava jídla

1 Rozmixujte bazalku, parmazán, česnek, olivový olej a špetku soli na pastu.

2 Uvolněte kůži na stehnech od masa, aniž byste ji porušili. Do vzniklé dutiny rozdělte bazalkovou pastu. Osolte a opepřete.

3 Potřete gril olejem a grilujte stehna přiklopená 20 minut po jedné straně, pak obraťte a dalších 20 minut po druhé straně. Před podáváním nechte 5 minut odpočinout. Podávejte s paprikami a salátem.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Oběd na grilu

Oběd na grilu

REKLAMA

Přidat komentář