Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Grilovaná žebírka v marinádě jerk

Vepřová žebra se ke grilování skvěle hodí. Ochuťte je exotickou marinádou.
Vydání: 2010/6
Autor:
Hodnocení:
9 (hlasů)
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Více než hodinu
Grilování: 30 minut
P
Marináda

Ingredience

    • 1 svazek jarní cibulky
    • 1 lžička kuliček nového koření
    • 2x žebra ze selete nebo 2 kg běžných vepřových žebírek, rozkrájených na jednotlivé kosti
    • drůbeží vývar

    Na marinádu Jerk
    • 3 čerstvé červené chilli papričky, nasekané nadrobno
    • 3 stroužky česneku, nasekané nadrobno
    • 3cm kousek čerstvého zázvoru, nasekaný nadrobno
    • šťáva ze 2 limet
    • 6 snítek tymiánu, odrhnuté lístky
    • malý svazek čerstvého koriandru, nasekaný
    • 1 lžička mleté skořice
    • 3 hřebíčky, rozdrcené v hmoždíři
    • 2 lžičky nového koření v celku, rozdrcené v hmoždíři
    • 3 lžíce tmavého třtinového cukru
    • 4 lžíce arašídového oleje
    • sůl

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 150 °C. Nasekejte zelené části jarních cibulek a dejte je do velkého pekáče spolu s novým kořením. Vložte žebírka a zalijte je vývarem tak, aby byla potopená. Přiklopte či zakryjte alobalem a 2 hodiny pečte. Pak sceďte, zbytky cibule a koření vyhoďte, vývar uchovejte.

2 Nasekejte bílé části cibulky a dejte ji s ostatními přísadami na marinádu do kuchyňského robotu. Přidejte 125 ml uschovaného vývaru, osolte a rozmixujte. Směsí potřete žebra a nechte 30 minut marinovat.

3 Grilujte dohněda nebo upečte v troubě předehřáté na 190 °C asi 30 minut. Máte-li žebírka v celku, nechte 10 minut odpočinout, než je rozkrájíte.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Oběd na grilu

Oběd na grilu

Lepkavá žebírka se salátem coleslaw a salsou

Lepkavá pečená žebírka

Salát z paprik z grilu

Přidat komentář