Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Mořský jazyk po normandsku

Jednoduché a dokonalé. Chuť celého jídla ale stojí a padá s kvalitou surovin. V případě receptu pocházejícího z Normandie je to i smetana, která patří k tamním chloubám a po níž se mi stýská…

Vydání: 2005/3
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Opékání + omáčka: 15-20 minut
P
Francouzská

Ingredience

    • 4 filátka z mořského jazyka nebo platýse
    • 2 lžíce citronové šťávy
    • 1 lžíci hladké mouky na obalení masa
    • 200 g čerstvých žampionů, očištěných, případně oloupaných a pokrájených na kousky
    • 100 g vyloupaných vařených krevet
    • 50 g másla
    • 200 ml čerstvé smetany ke šlehání
    • 1 žloutek
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1. Filátka omyjte a pečlivě osušte. Osolte je, opepřete, zakapejte citronovou šťávou a obalte v mouce. Na pánvi rozehřejte polovinu másla a rybí maso z obou stran osmažte.

2. Ve zbytku másla na mírném ohni opékejte žampiony, až změknou; trvá to tak deset minut. Přidejte větší část smetany, sůl i pepř a nechte směs zhoustnout. Přihoďte krevety a jen je v omáčce trochu prohřejte.

3. Žloutek rozmíchejte ve zbytku smetany, vlijte do omáčky a promíchejte, ale už nevařte. Podávejte s rýží, ideálně ve směsi s divokou.
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.3/05, str.31

Přidat komentář