
Grilovaný ananas se zmrzlinou
Využijte teplo rozpáleného grilu a závěrem grilování si připravte sladký a šťavnatý dezert.
Vydání: 2010/6
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 100 g třtinového cukru
- 2 lžíce zlatého sirupu (jako golden syrup prodává Marks & Spencer)
- 1 lžička jedlé sody
- 570 ml smetany ke šlehání
- 250 ml slazeného kondenzovaného mléka
- 1 čerstvý ananas
Příprava jídla
1 Na zmrzlinu zahřívejte v kastrůlku do rozpuštění cukr a sirup. Zvyšte plamen a vařte, až začne směs karamelizovat. Vmíchejte sodu a ihned vylijte na pečicí papír. Nechte vychladnout a pak rozbijte na kousky. Ušlehejte smetanu a přilijte k ní kondenzované mléko. Vmíchejte karamelové úlomky a rozlijte do misek vyložených fólií. Dejte zmrazit. Vyjměte 20 minut před podáváním.
2 Ananas oloupejte a rozkrojte podélně na osm výsečí. Grilujte 3–4 minuty po každé straně. Podávejte se zmrzlinou.
Přidat komentář