Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Grilovaný ananas se zmrzlinou

Využijte teplo rozpáleného grilu a závěrem grilování si připravte sladký a šťavnatý dezert.

Vydání: 2010/6
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
PT8M
Zmrzlina

Ingredience

    • 100 g třtinového cukru
    • 2 lžíce zlatého sirupu (jako golden syrup prodává Marks & Spencer)
    • 1 lžička jedlé sody
    • 570 ml smetany ke šlehání
    • 250 ml slazeného kondenzovaného mléka
    • 1 čerstvý ananas

Příprava jídla

1 Na zmrzlinu zahřívejte v kastrůlku do rozpuštění cukr a sirup. Zvyšte plamen a vařte, až začne směs karamelizovat. Vmíchejte sodu a ihned vylijte na pečicí papír. Nechte vychladnout a pak rozbijte na kousky. Ušlehejte smetanu a přilijte k ní kondenzované mléko. Vmíchejte karamelové úlomky a rozlijte do misek vyložených fólií. Dejte zmrazit. Vyjměte 20 minut před podáváním.

2 Ananas oloupejte a rozkrojte podélně na osm výsečí. Grilujte 3–4 minuty po každé straně. Podávejte se zmrzlinou.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Menu na gril

Menu z grilu pro vegetariány

REKLAMA

Přidat komentář