Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zapečené palačinky se špenátem a rajčaty

Zapečte pohankové palačinky s náplní podle receptu biokuchařky Hanky Zemanové.

Vydání: 2010/6
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT25M
Pečení 0:25
Z plechu

Ingredience

    Na bešamel

    • 60 g másla
    • 50 g hladké mouky
    • 600 ml biomléka
    • sůl a špetka muškátového květu
    • 2–3 lžíce strouhaného parmazánu

    Na palačinky

    • 150 g špaldové světlé, jemně mleté mouky Bioharmonie
    • 150 g pohankové mouky Bioharmonie
    • 750 ml biomléka nebo ovesného tekutého mléka
    • 1 biovejce
    • špetka soli
    • 1 lžička olivového panenského oleje
    • slunečnicový olej na smažení

    Na náplň

    • 2 stroužky biočesneku, nasekané
    • 200 g listového biošpenátu (může být i mražený)
    • 4 masitá biorajčata, spařená a oloupaná, nakrájená na kostičky

Příprava jídla

1 V hrnci na másle zpěňte mouku. Míchejte asi minutu, pak zalijte mlékem, osolte, přidejte špetku muškátu a rozšlehejte. Za stálého míchání přiveďte k varu a vařte ještě 10 minut. Vypněte a vmíchejte parmazán.

2 V pánvi na oleji opékejte česnek asi minutu, pak přidejte rajčata, osolte a duste 3–5 minut, až se začnou rozpadat. Vmíchejte špenát a po minutě vypněte.

3 Z přísad na palačinky ušlehejte řídké těsto. Smažte je na pánvi na troše oleje. Hotové palačinky naplňte špenátovou směsí, sviňte je a narovnejte do pekáčku. Zalijte bešamelem a pečte v troubě předehřáté na 220 °C asi 25 minut, až povrch začne bublat a u okrajů zlátnout.

Něco navíc
Náplň můžete vylepšit oblíbeným sýrem, třeba čerstvým kozím.

Jak na dokonalé palačinky

Palačinky patří mezi stálice a chutnají malým i velkým. Existují ale jednoduché a vždy fungující triky, jak si vždy...
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Palačinky a lívance naslano

REKLAMA

Přidat komentář