Terina ze zvěřiny

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Terina ze zvěřiny

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu

Suroviny

400g zvěřina ořez,
300g bůčku,
300g syrového hřbetního vepřového sádla,
20 plátků kvalitní anglické slaniny,
100g sušených brusinek,
100g kořenové zeleniny,
300 ml červeného vína,
200 ml portského,
4 vejce,
2 šalotky,
bylinky,
jalovec,
cukr, sůl, pepř
Rozdělíme maso na třetiny – jednu třetinu masa (horší kusy) dáme na pekáč, osolíme, opepříme. Přidáme kořenovou zeleninu, cibuli, podlijeme červeným vínem a dáme při 180°C péct do trouby cca na 2h. Druhou třetinu masa nakrájíme na jemné kostičky cca 3mm. Zbylou část masa nameleme na jemném nástavci strojku jako pojivo. Sádlo nakrájíme na 1cm kostičky a vyškvaříme škvarky. Brusinky namočíme do červeného vína a necháme marinovat jednu hodinu. Upečené maso rozsekáme najemno, přidáme k nakrájenému masu. Přidáme mletinu, osolíme, okořeníme, přidáme bylinky, madeiru, brusinky, vajíčka a dobře vyprátujeme. Předem připravenou formu vyložíme anglickou slaninou, naplníme směsí paštiky, přikryjeme alobalem a pečeme ve vodní lázni 90 minut při 150°C. Cibuli nakrájíme nahrubo a zpěníme na oleji. Necháme zesklovatět, přidáme cukr, který zkaramelizuje, přilijeme ocet, víno a necháme zredukovat. Uvařené necháme vychladnout a podáváme k paštice. Necháme prochladnout a podáváme s cibulovou marmeládou.

Obchod Apetit