Rozdělíme maso na třetiny – jednu třetinu masa (horší kusy) dáme na pekáč, osolíme, opepříme. Přidáme kořenovou zeleninu, cibuli, podlijeme červeným vínem a dáme při 180°C péct do trouby cca na 2h. Druhou třetinu masa nakrájíme na jemné kostičky cca 3mm. Zbylou část masa nameleme na jemném nástavci strojku jako pojivo. Sádlo nakrájíme na 1cm kostičky a vyškvaříme škvarky. Brusinky namočíme do červeného vína a necháme marinovat jednu hodinu. Upečené maso rozsekáme najemno, přidáme k nakrájenému masu. Přidáme mletinu, osolíme, okořeníme, přidáme bylinky, madeiru, brusinky, vajíčka a dobře vyprátujeme. Předem připravenou formu vyložíme anglickou slaninou, naplníme směsí paštiky, přikryjeme alobalem a pečeme ve vodní lázni 90 minut při 150°C.
Cibuli nakrájíme nahrubo a zpěníme na oleji. Necháme zesklovatět, přidáme cukr, který zkaramelizuje, přilijeme ocet, víno a necháme zredukovat. Uvařené necháme vychladnout a podáváme k paštice.
Necháme prochladnout a podáváme s cibulovou marmeládou.
Suroviny
Porce
10
Suroviny
Porce
10