Spaghetti carbonara

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Spaghetti carbonara

Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 (33)
Do 30 minut

Suroviny

špagety 1 bal
kvalitní
pancetta 250 g
lze nahradit kvalitní anglickou slaninou
žloutek 3 ks
smetana 500 ml
33%
vývar zeleninový 500 ml
lze nahradit i jiným
parmazán 3
olivový olej
sůl
pepř
hrubě mletý
Těstoviny vaříme na skus v dostatečném množství vydatně osolené vody spolu s několika lžícemi olivového oleje. Slaninu nakrájíme na malé kostičky a orestujeme nasucho dokřupava na pánvi. Zeleninový vývar přilijeme k opečeným krutonkům slaniny. Smícháme smetanu, žloutek a parmezán a prošlehneme metličkou. Uvařené těstoviny slijeme a přidáme rovnou z hrnce, kde se vařily do pánve ke slanině. Ihned přidáme směs žloutku, smetany a parmezánu. Promícháme. Vydatně opepříme nahrubo mletým pepřem. Omáčka se začne postupně odpařovat, nakonec by měla těstoviny pouze obalit, nesmějí v ní plavat. Stáhneme z ohně a pečlivě promícháme.
Autor: vaclavcadek

Obchod Apetit