Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Spaghetti carbonara

Popis receptu: 
Recept z knihy Zdeňka Pohlreicha - Bravo, šéfe! (str. 48)
Autor: Václav Čadek
Hodnocení:
28 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    1 x kvalitní špagety, 250g pancetty nebo kvalitní anglické slaniny, 3 x žloutek, 500 ml 33% smetany, 500 ml zeleninového (může být i jiný) vývaru, 3 lžičky parmezánu, olivový olej, sůl, hrubě mletý pepř,

Příprava jídla

Těstoviny vaříme na skus v dostatečném množství vydatně osolené vody spolu s několika lžícemi olivového oleje. Slaninu nakrájíme na malé kostičky a orestujeme nasucho dokřupava na pánvi. Zeleninový vývar přilijeme k opečeným krutonkům slaniny. Smícháme smetanu, žloutek a parmezán a prošlehneme metličkou. Uvařené těstoviny slijeme a přidáme rovnou z hrnce, kde se vařily do pánve ke slanině. Ihned přidáme směs žloutku, smetany a parmezánu. Promícháme. Vydatně opepříme nahrubo mletým pepřem. Omáčka se začne postupně odpařovat, nakonec by měla těstoviny pouze obalit, nesmějí v ní plavat. Stáhneme z ohně a pečlivě promícháme.
REKLAMA

Přidat komentář