0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čokládový dort s pomerančem

Čokládový dort s pomerančem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Suroviny

•3 pomeranče typu Navel (nejméně jeden bio)
•120 g cukru
•150 g čokolády na vaření
•80 g mouky
•2 vejce
•40 g másla
•1 lžička vanilkového extraktu
•15 cl vody
•špetka mletého muškátového květu
1. Předehřejeme troubu na 200° C. Omyjeme biopomeranč a oloupeme z něho kůru v jemných proužcích pro dekoraci. Všechny pomeranče oloupeme, vykrájíme měsíčky a šťávu ponecháme stranou v míse. V kastrůlku připravíme sirup z 50 g cukru a 15 cl vody. Přidáme špetku muškátu. Přivedeme do varu a necháme na ohni 3 minuty. 2. Když sirup lehce vychladne, dáme na dno kulaté formy na dort dílky pomerančů a polovinou je zalijeme. Necháme vychladnout. 3. Do mísy s pomerančovou šťávou dáme 2 žloutky se zbylým cukrem a šleháme do rozpuštění cukru (bílky uchováváme stranou). Přidáváme postupně mouku, získáme hladké těsto, do kterého dáme lžičku vanilkového extraktu. 4. Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni se dvěma lžícemi vody a máslem. Pečlivě rozmícháme a spojíme s těstem. 5. Z bílků ušleháme pevný sníh (můžeme přidat několik kapek citronu) a jemně ho vmícháme do těsta. Tuto směs pak vlijeme do dortové formy s pomeranči a sirupem. 6. Pečeme přibližně 15 minut. Dortový korpus zůstane lehce mokrý. Vychlazený ho vyklopíme na talíř, můžeme polít zbytkem sirupu a ozdobíme pomerančovou kůrou. Zdroj: http://ona.idnes.cz/citrusy-ve-vasi-kuchyni-inspirace-stredomorim-a-ori…
Autor: danavan

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč