Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Dvojnásobně čokoládové semifreddo

Lahodná čokoládová zmrzlina. Pokud je na vás její chuť moc hutná, osvěžte ji ovocem.

Vydání: 2009/7
Autor:
Hodnocení:
14 (hlasů)
Počet porcí: Na 2 litry
Doba přípravy: Do 30 minut
Chlazení: 6 hodin
PT6M
Vaření 0:06
Zmrzlina Italská

Ingredience

    • 3 vejce
    • 2 žloutky
    • 1 lžička vanilkového extraktu
    • 220 g krupicového cukru
    • 500 ml smetany ke šlehání
    • 250 g kvalitní hořké čokolády, rozpuštěné
    • 350 g kupovaných brownies, nakrájených na kostky

Příprava jídla

1 Dejte do ohnivzdorné mísy vejce, žloutky navíc, vanilku a cukr. Postavte nad hrnec s mírně vroucí vodou a šlehejte ručním šlehačem 6–8 minut, až směs zhoustne a zesvětlá. Sejměte mísu z vodní lázně a nechte zchladnout.

2 Ušlehejte tuhou šlehačku a zlehka do ní obracením zamíchejte vaječný krém. Vmíchejte rozpuštěnou čokoládu a brownies. Dejte do dvoulitrové kovové nádoby a mrazte šest hodin nebo přes noc.

NĚCO NAVÍC

Brownies – měkké ultračokoládové pečivo – koupíte v lepších pekárnách, jako je třeba síť Paneria, Rembrandt Donuts, v Bakeshopu nebo v některých supermarketech. Pokud je neseženete, můžete je nahradit nějakými máslovými čokoládovými sušenkami, jako jsou třeba Koka.

 

 

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Medové semifreddo s mákem

20x skvělá domácí zmrzlina

REKLAMA

Přidat komentář