Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jarní špenátový salát

Právě pro jarní saláty jsou mladé křehké lístky špenátu jako stvořené!

Vydání: 2005/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
P
Salát Francouzská

Ingredience

    • 220 g slaniny, nakrájené na kostičky
    • 250 g hub, nakrájených na silnější plátky
    • 1 velký stroužek česneku, nasekaný
    • 50 ml červeného vinného octa
    • 150 ml olivového oleje extra virgin
    • 450g konzervu cizrny, slitou a oplách-
    • nutou (např. La Torrente, běžná síť)
    • 350 g čerstvých mladých lístků
    • špenátu, opláchnutých a osušených
    • 220 g sýra s modrou plísní, nalámaného
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Slaninu dejte do velké silnostěnné pánve a asi deset minut opékejte na nízkém plameni. Pak ji přemístěte na talíř vyložený kuchyňským papírem. Zvyšte plamen a do vypečeného tuku vsypte houby. Smažte je tři až pět minut, potom je také přesuňte na talíř.

2. Do pánve vložte česnek a minutu smažte. Přilijte ocet a nechte prudčeji vyvařit na objem několika lžic; sejměte z ohně a přimíchejte olivový olej. Vzniklý dresink osolte, opepřete, zamíchejte a dejte stranou.

3. Cizrnu, houby, slaninu a špenát vložte do velké salátové mísy a smíchejte. Přilijte dresink; důkladně promíchávejte. Na závěr opatrně přidejte polovinu sýra, aby se moc nerozdrobil. Zbytkem sýra salát ozdobte.
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.3/05, str.38

Přidat komentář