Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Fettuccine Alfredo

Fettuccine Alfredo

Hodnocení receptu
4/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2171 kcal
Bílkoviny 107 g
Sacharidy 264 g
Tuky 70 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

květák 2 hrnky
vývar kuřecí 1 hrnek
těstoviny 2 hrnky
olivový olej extra panenský 1 ČL
česnek 2 stroužky
mléko ½ hrnku
sůl
pepř
mražený hrášek ¾ hrnku
parmazán ¼ hrnku
petrželka 1 PL

Postup

1

Do malého hrnce dejte květák, vývar a 1 šálek vody; přiveďte k varu na středně vysokém ohni. Upravte teplotu tak, aby se vařilo, a vařte, dokud není květák velmi měkký, 25 až 30 minut.

2

Odstraňte z ohně a chlaďte 5 minut. Opatrně rozmixujte květák a všechnu tekutinu v mixéru do hladka; dát stranou.

3

Mezitím přiveďte k varu velký hrnec s osolenou vodou a vařte těstoviny al dente, 8 minut. Dobře sceďte a nechte si asi 1 šálek vody z vaření těstovin.

4

Ve velké pánvi na středním plameni rozehřejte olej. Přidejte česnek a vařte, dokud nebude voňavý, asi 30 sekund. Přidejte květákové pyré a léko a přiveďte k varu. Vařte do mírného zhoustnutí, 5 minut a dochuťte solí a pepřem.

5

Vmíchejte hrášek, dokud se nezahřeje, 2 minuty.

6

Vmíchejte uvařené těstoviny, parmazán a asi 1/2 šálku vody z těstovin, dokud nebudou nudle obalené, ale omáčka je stále tekutá.

7

Sundejte z plotny a vmíchejte máslo, nasekanou petrželku a citronovou kůru. (Pokud se vám zdá omáčka hustá, upravte konzistenci zbylou vodou z těstovin). Ihned podáváme posypané nasekanou petrželkou.

Foto: Pexels.com

Autor: megan reeves

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč