Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Rybízový koláč s ovocným tvarohem

Popis receptu: 
S drobenkou
Autor: Nina Davidova
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    1 ks listové těsto (rozválený plát) 1,5 kelímkubtvaroh 6- 8 lžic rybízová zavařenina 2 hrstě čerstvý nebo mražený rybíz 2 ks žloutek 2 balíčky vanilkový cukr 2 kelímky hustá zakysaná smetana Misto mrizky - drobenka

Příprava jídla

Listové těsto (použijeme rozválený plát) dáme do kulaté formy s odnímatelným dnem. Okraje odřízneme. Po ploše propícháme vidličkou. Ze zbytku těsta si pomocí rádýlka nakrájíme úzké proužky. Tvaroh dáme do misky a důkladně promícháme se zakysanou smetanou, žloutkem, rybízovou zavařeninou (trochu si odložíme) a vanilkovým cukrem. Vanilkového cukru můžeme ubrat nebo přidat, prostě tak, aby byla náplň sladká. Pomocí stěrky náplň rozetřeme na těsto, pocákáme zbytkem zavařeniny, kterou spirálovitě rozetřeme po celé náplni, aby nám udělala hezkou barvičku. Posypeme otrhaným rybízem a do mřížky poklademe proužky těsta. Potřeme rozšlehaným vejcem, nezapomeneme ani na okraje těsta. Rybízový koláč s ovocným tvarohem pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut. Hlídáme si okraje, když jsou zlatavé, máme hotovo. Rybízový koláč s ovocným tvarohem necháme před krájením trochu vychladnout. Mě osobně lépe chutná studený.
REKLAMA

Přidat komentář