Rybízový koláč s ovocným tvarohem

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Rybízový koláč s ovocným tvarohem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Suroviny

1 ks listové těsto (rozválený plát)
1,5 kelímkubtvaroh
6- 8 lžic rybízová zavařenina
2 hrstě čerstvý nebo mražený rybíz
2 ks žloutek
2 balíčky vanilkový cukr
2 kelímky hustá zakysaná smetana

Misto mrizky - drobenka
Listové těsto (použijeme rozválený plát) dáme do kulaté formy s odnímatelným dnem. Okraje odřízneme. Po ploše propícháme vidličkou. Ze zbytku těsta si pomocí rádýlka nakrájíme úzké proužky. Tvaroh dáme do misky a důkladně promícháme se zakysanou smetanou, žloutkem, rybízovou zavařeninou (trochu si odložíme) a vanilkovým cukrem. Vanilkového cukru můžeme ubrat nebo přidat, prostě tak, aby byla náplň sladká. Pomocí stěrky náplň rozetřeme na těsto, pocákáme zbytkem zavařeniny, kterou spirálovitě rozetřeme po celé náplni, aby nám udělala hezkou barvičku. Posypeme otrhaným rybízem a do mřížky poklademe proužky těsta. Potřeme rozšlehaným vejcem, nezapomeneme ani na okraje těsta. Rybízový koláč s ovocným tvarohem pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut. Hlídáme si okraje, když jsou zlatavé, máme hotovo. Rybízový koláč s ovocným tvarohem necháme před krájením trochu vychladnout. Mě osobně lépe chutná studený.
Autor: nina.zbra

Obchod Apetit