
Studená okurková polévka s bazalkou a chilli
Okurky s bazalkou, podmáslím a chilli vás spolehlivě osvěží a ochladí. Zachutnají vám!
Vydání: 2010/7
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 2 minuty + doba na chlazení
Vaření: 2 minuty + doba na chlazení
P
Ingredience
- 2 velké nebo 3 střední salátové okurky, nastrouhané + plátky na ozdobu
- 2–3 lžíce olivového oleje
- 1 stroužek česneku, prolisovaný
- 1 červená chilli paprička, zbavená semínek a jemně nasekaná
- 400 ml podmáslí
- 1 svazek bazalky
- šťáva z 1 velkého biocitronu + 1 lžíce nastrouhané kůry
- sůl a čerstvě mletý pepř
- bageta k podávání
Příprava jídla
1 Zpěňte na olivovém oleji prolisovaný česnek a chilli papričku, stáhněte plamen na minimum a dvě minuty prohřívejte. Potom odstavte z ohně. Okurky omyjte, oloupejte, podélně rozřízněte a lžící odstraňte semínka. Bazalku omyjte a jemně nasekejte (pár lístků si ponechte na ozdobu).
2 Dužinu okurek nastrouhejte na jemném struhadle. Přilijte podmáslí a vmíchejte bylinky. Dochuťte citronovou šťávou, solí a nasekanou bazalkou. Přikryjte a dejte chladit. Podávejte zakápnuté olejem s česnekem a chilli, ozdobte lístky bazalky a plátky okurky. Přikusovat můžete bagetu.
2 Dužinu okurek nastrouhejte na jemném struhadle. Přilijte podmáslí a vmíchejte bylinky. Dochuťte citronovou šťávou, solí a nasekanou bazalkou. Přikryjte a dejte chladit. Podávejte zakápnuté olejem s česnekem a chilli, ozdobte lístky bazalky a plátky okurky. Přikusovat můžete bagetu.
Přidat komentář