Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Brokolicová polévka s kozím sýrem a krutony

Experimentujte v tomto receptu s různými druhy sýra
Vydání: 2010/7
Autor:
Hodnocení:
18 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení: 12 minut Vaření: 15 minut
P
Polévka Francouzská

Ingredience

    • 2 plátky včerejšího bílého chleba bez kůrky, nakrájené na kostičky
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 lžíce olivového oleje
    • 900 g brokolice
    • 50 g másla
    • 1 velká cibule, nakrájená nadrobno
    • špetka strouhaného muškátového oříšku
    • 1 l zeleninového nebo drůbežího vývaru
    • 600 ml plnotučného mléka
    • 100 g kozího sýra s bílou plísní, pokrájeného včetně kůrky

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 190 °C. Kostičky chleba dejte do mísy, osolte, pokapejte olejem a promíchejte. Rozložte v jedné vrstvě na plech vyložený pečicím papírem a pečte 10–12 minut dozlatova.

2 Mezitím rozdělte brokolici na růžičky; košťály pokrájejte (nechte je odděleně). V hrnci rozpusťte máslo a opečte na něm cibuli, muškátový oříšek a brokolicové košťály; stačí asi 5 minut. Přidejte růžičky brokolice, vývar a mléko. Přiklopené zvolna vařte asi 8 minut, až brokolice změkne.

3 Dejte stranou čtyři růžičky brokolice a zbytek rozmixujte. Vraťte na oheň a opepřete, případně dosolte. Podávejte ozdobené odloženou brokolicí, posypané krutony a kozím sýrem.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Menu s kozím sýrem

Menu s kozím sýrem

Pórková polévka

Letní špagety s rajčaty, kozím sýrem a fazolkami

Polévka je grunt!

Přidat komentář