Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Ratatouille s kozím sýrem a bylinkovou drobenkou

Letní zelenina s voňavou bylinkovou pokličkou
Vydání: 2010/7
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do hodiny
Vaření: 40 minut
P
Zelenina Francouzská

Ingredience

    • 2 lilky, 3 střední cukety, 2 červené papriky, 1 zelená paprika
    • 6 lžic panenského olivového oleje
    • 2 střední cibule, nakrájené nahrubo
    • 2 stroužky česneku, nasekané
    • 400g konzerva krájených rajčat
    • velká hrst bazalky, nasekané
    • 350 g kozího sýra s bílou plísní, na kostky
    • 350 g toustového chleba, bez kůrky
    • 1 lžíce zeleného pesta
    • po 1 lžíci nasekané petrželky, bazalky a pažitky
    • sůl a čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

1 Lilky a cukety překrojte podélně napůl a pak na 2cm plátky. Pokrájejte papriky.

2 Rozehřejte 5 lžic oleje a zvolna na něm 8–10 minut opékejte cibuli, ke konci přidejte česnek. Přihoďte lilek, cuketu, papriku a míchejte dalších 10 minut. Přidejte rajčata, sůl a pepř a přiklopené vařte dalších 20 minut. Vmíchejte bazalku a nechte vychladnout.

3 Rozmixujte chleba s pestem, bylinkami, zbytkem oleje, solí a pepřem. Ratatouille smíchejte v zapékací nádobě se sýrem. Posypte bylinkovou drobenkou a zapékejte v troubě při 180 °C asi 25 minut dozlatova.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář