Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Penne s houbami a speckem

Dejte přednost lesním houbám před mdlými žampiony.

Vydání: 2010/7
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
Opékání: 4 minuty
PT4M
Opékání 0:04
Těstoviny Italská

Ingredience

    • olivový olej na smažení
    • 200 g specku nebo jiné sušené šunky
    • 1 stroužek česneku
    • 1 pokrájená šalotka
    • 200 g čerstvých hub
    • 50 ml smetany ke šlehání
    • 320 g těstovin penne
    • 1 lžíce petrželové natě
    • 1 lžička čerstvého tymiánu
    • sůl a pepř dle chuti

Příprava jídla

1 Na lžíci olivového oleje opečte dokřupava 200 g specku nebo jiné sušené šunky. Zvlášť zpěňte na lžíci oleje nasekaný 1 stroužek česneku a 1 pokrájenou šalotku. Přidejte 200 čerstvých hub nakrájených na plátky a opékejte 4 minuty, osolte a opepřete.

2 Vmíchejte uvařené penne nebo jiné krátké těstoviny, 50 ml smetany ke šlehání, lžíci nasekané petrželky a lžičku čerstvého tymiánu a na talíři ozdobte speckem.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Penne ricce s bylinkovým pestem

Bleskové boloňské penne

Penne à la minestrone

Penne all’ arrabbiata

Penne ricce s cibulí

Penne ricce s pancettou

Penne ricce se šalvějovým pestem

Penne ricce se špenátem

Penne ricce zapečené s paprikou a uzenou scamorzou

Penne rigate s kozím sýrem

Penne s tuňákem a paprikou

30x báječné houbové recepty

Přidat komentář