
Carbonara s brokolicí a lososem
Krémová omáčka ze žloutků se obvykle k těstovinám připravuje se slaninou. S lososem a brokolicí však stojí také za ochutnání.
Vydání: 2010/7
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- olivový olej
- stroužek česneku
- špetka drceného chilli
- 250 g brokolice
- 4 vejce, pouze žloutky
- 5 lžic 30% smetany
- 300 g čerstvého lososa
- 320 g těstovin tagliatelle
Příprava jídla
1 Na 2 lžících olivového oleje zpěňte nasekaný stroužek česneku, přidejte špetku drceného chilli, 250 g pokrájené brokolice, sůl a opékejte 10 minut; můžete podle potřeby podlít vodou. Rozmíchejte 4 žloutky v 5 lžících 30% smetany.
2 Zvlášť na lžíci olivového oleje opečte 300 g čerstvého lososa nakrájeného na sousta a osoleného. Do pánve k brokolici přimíchejte tagliatelle, přidejte žloutkový krém a míchejte, až bude směs krémová. Podávejte s připraveným lososem.
Přidat komentář