
Vejce zapečená se špenátem a parmazánem
Takhle zapékat vejce je velice snadné a výsledek má velký šarm. Všechno včetně rozklepnutí vajec se dá provést předem, schovat do ledničky a pak už jenom na chvilku vložit do trouby.
Vydání: 2005/3
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Ingredience
- máslo na vymaštění zapékacích misek
- 1 lžíci olivového oleje
- 250 g listového špenátu (větší lístky natrhejte)
- 8 vajec
- 4 lžíce smetany ke šlehání
- 4 lžíce strouhaného parmazánu
- sůl a pepř
Příprava jídla
1. Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Čtyři zapékací misky zhruba o průměru 9 cm a hloubce asi 4 cm vymastěte a postavte na plech.
2. Na oleji v pánvi mírně opečte špenátové lístky, osolte je a opepřete. Špenát přitom pustí poměrně dost vody. Proto lístky nechte okapat
v cedníku; můžete je ještě vymačkat.
3. Rozdělte špenát do misek, do každé rozklepněte dvě vejce, přelijte lžící smetany a posypte lžící parmazánu. Zapékejte tak čtvrt hodiny, aby vejce ztuhla a trochu ,vyběhla‘. Podávejte s opečenými tousty nebo čerstvým pečivem.
2. Na oleji v pánvi mírně opečte špenátové lístky, osolte je a opepřete. Špenát přitom pustí poměrně dost vody. Proto lístky nechte okapat
v cedníku; můžete je ještě vymačkat.
3. Rozdělte špenát do misek, do každé rozklepněte dvě vejce, přelijte lžící smetany a posypte lžící parmazánu. Zapékejte tak čtvrt hodiny, aby vejce ztuhla a trochu ,vyběhla‘. Podávejte s opečenými tousty nebo čerstvým pečivem.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Alena (neověřeno)
31. Srpen 2007 11:41