Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vejce zapečená se špenátem a parmazánem

Takhle zapékat vejce je velice snadné a výsledek má velký šarm. Všechno včetně rozklepnutí vajec se dá provést předem, schovat do ledničky a pak už jenom na chvilku vložit do trouby.

Vydání: 2005/3
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT15M
Americká

Ingredience

    • máslo na vymaštění zapékacích misek
    • 1 lžíci olivového oleje
    • 250 g listového špenátu (větší lístky natrhejte)
    • 8 vajec
    • 4 lžíce smetany ke šlehání
    • 4 lžíce strouhaného parmazánu
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1. Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Čtyři zapékací misky zhruba o průměru 9 cm a hloubce asi 4 cm vymastěte a postavte na plech.

2. Na oleji v pánvi mírně opečte špenátové lístky, osolte je a opepřete. Špenát přitom pustí poměrně dost vody. Proto lístky nechte okapat
v cedníku; můžete je ještě vymačkat.

3. Rozdělte špenát do misek, do každé rozklepněte dvě vejce, přelijte lžící smetany a posypte lžící parmazánu. Zapékejte tak čtvrt hodiny, aby vejce ztuhla a trochu ,vyběhla‘. Podávejte s opečenými tousty nebo čerstvým pečivem.
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.3/05, str.55

Přidat komentář