Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Nové brambory pro španělsku s chorizem

Popis receptu: 
Španělé jim říkají patatas bravas a jedí je jako chuťovku
Autor: Pavlína Červenková
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 10 minut

Ingredience

    2 lžíce olivového oleje 1 cibule, nakrájená nahrubo 2 stroužky česneku, nakrájené na plátky 1 červená chilli paprička, pokrájená špetka mletého chilli špteka uzené papriky 400g konzerva krájených rajčat 1kg nových brambor, vydrhnutých 250g klobásek chorizo sůl a čerstvě mletý pepř na dochucení

Příprava jídla

V pánvi zahřejte trochu oleje a opečte na něm cibuli, česnek a chilli papričku tak, aby cibule změkla. Pak přidejte mleté chilli, uzenou papriku a promíchejte. Vlijte rajčata, přiveďte k mírnému varu a vařte asi 20 minut do zhoustnutí. Podle chuti pořádně osolte a opepřete. Máte-li rádi hladkou omáčku, směs promixujte. Mezitím vařte brambory 10 minut v páře. Nakrájené chorizo dejte do mírně zahřáté pánve, aby se lehce opeklo a pustilo tuk - ten pak odsajte papírovou utěrkou. Do pánve přilijte lžíci olivového oleje, vsypte brambory a na vysokém plameni všechno dohromady opečte dohněda. Přesunňte do mísy. Ochutnejte omáčku, není-li dost ostrá, přidejte další mleté chilli; pak ji nalijte na brambory s chorizem a podávejte. NĚCO NAVÍC Namísto konzervovanách můžete použít rajčata čerstvá (4-5 středně velkých kousků). V takovém případě však počítejte s tím, že se budou vařit delší dobu.
REKLAMA

Přidat komentář