V pánvi zahřejte trochu oleje a opečte na něm cibuli, česnek a chilli papričku tak, aby cibule změkla. Pak přidejte mleté chilli, uzenou papriku a promíchejte. Vlijte rajčata, přiveďte k mírnému varu a vařte asi 20 minut do zhoustnutí. Podle chuti pořádně osolte a opepřete. Máte-li rádi hladkou omáčku, směs promixujte.
Mezitím vařte brambory 10 minut v páře. Nakrájené chorizo dejte do mírně zahřáté pánve, aby se lehce opeklo a pustilo tuk - ten pak odsajte papírovou utěrkou. Do pánve přilijte lžíci olivového oleje, vsypte brambory a na vysokém plameni všechno dohromady opečte dohněda. Přesunňte do mísy. Ochutnejte omáčku, není-li dost ostrá, přidejte další mleté chilli; pak ji nalijte na brambory s chorizem a podávejte.
NĚCO NAVÍC
Namísto konzervovanách můžete použít rajčata čerstvá (4-5 středně velkých kousků). V takovém případě však počítejte s tím, že se budou vařit delší dobu.
Suroviny
Porce
6
Suroviny
Porce
6