Nové brambory pro španělsku s chorizem

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Nové brambory pro španělsku s chorizem

Hodnocení receptu
Průměr: 1 (1)
Do 10 minut

Suroviny

2 lžíce olivového oleje
1 cibule, nakrájená nahrubo
2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
1 červená chilli paprička, pokrájená
špetka mletého chilli
špteka uzené papriky
400g konzerva krájených rajčat
1kg nových brambor, vydrhnutých
250g klobásek chorizo
sůl a čerstvě mletý pepř na dochucení
V pánvi zahřejte trochu oleje a opečte na něm cibuli, česnek a chilli papričku tak, aby cibule změkla. Pak přidejte mleté chilli, uzenou papriku a promíchejte. Vlijte rajčata, přiveďte k mírnému varu a vařte asi 20 minut do zhoustnutí. Podle chuti pořádně osolte a opepřete. Máte-li rádi hladkou omáčku, směs promixujte. Mezitím vařte brambory 10 minut v páře. Nakrájené chorizo dejte do mírně zahřáté pánve, aby se lehce opeklo a pustilo tuk - ten pak odsajte papírovou utěrkou. Do pánve přilijte lžíci olivového oleje, vsypte brambory a na vysokém plameni všechno dohromady opečte dohněda. Přesunňte do mísy. Ochutnejte omáčku, není-li dost ostrá, přidejte další mleté chilli; pak ji nalijte na brambory s chorizem a podávejte. NĚCO NAVÍC Namísto konzervovanách můžete použít rajčata čerstvá (4-5 středně velkých kousků). V takovém případě však počítejte s tím, že se budou vařit delší dobu.
Autor: garpuna

Obchod Apetit