Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Tvarohové noky s borůvkovým přelivem

Extra jemné, extra snadné, extra rychlé!
Vydání: 2010/8
Autor:
Hodnocení:
40 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 6 minut
P
Česká

Ingredience

    • 2 vejce, zvlášť žloutky a bílky
    • 50 g změklého másla
    • špetka soli
    • 250 g měkkého plnotučného tvarohu
    • 2 lžíce tučné kysané smetany
    • 80 g dětské krupičky
    • 400 g borůvek
    • 60–80 g krupicového cukru
    • 1 lžíce citronové šťávy
    • 125 ml smetany na šlehání, ušlehané

Příprava jídla

1 Do velkého hrnce dejte vařit osolenou vodu. Bílky ušlehejte na pevný sníh. V míse utřete máslo se špetkou soli a žloutky. Zašlehejte tvaroh a kysanou smetanu. Přisypte krupičku a zlehka zapracujte bílky. Z těsta dvěma lžícemi vykrajujte noky a ihned je vkládejte do vroucí vody. Pokud se těsto lepí na lžíce, namáčejte je před vykrojením noku do studené vody. Vařte 5–6 minut, během vaření je otočte. Před vyjmutím jeden rozkrojte; pokud je uprostřed uvařený, vyjměte je cedníkem a nechte okapat.

2 Borůvky vložte do kastrolu, posypte cukrem, zakapejte citronovou šťávou, lehce pomačkejte. Zahřívejte, aby se rozpustil cukr a borůvky byly teplé; trvá to pár minut. Noky rozdělte na talíře, přelijte borůvkami a ozdobte šlehačkou.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Menu na srpen

Menu na srpen

Noky z ricotty se šalvějovým máslem

Tvarohové těsto & ovoce

REKLAMA

Přidat komentář