
Salátová zálivka
Zálivky s vinným octem vydrží v chladničce v uzavřené sklenici klidně 4–5 dní.
Vydání: 2010/8
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
P
Ingredience
- 2 lžíce červeného vinného octa
- 5 lžic panenského olivového oleje
- mořská sůl a čerstvě mletý pepř
- 1 lžíce čerstvého oregana, nasekaného
- 1 lžíce bazalky, nasekané
- 1 lžíce hladkolisté petrželky, nasekané
- 1 malá šalotka, nakrájená nadrobno
Příprava jídla
1 Všechny přísady prošlehejte a nakonec přidejte šalotku.
TIPY & TRIKY
- Usnadněte si šlehání! Přísady uzavřete do šroubovací skleničky a protřepte. Zálivku v ní můžete rovnou skladovat.
- Přidat můžete i lžičku dijonské hořčice. Šalotku můžete nahradit malým nasekaným stroužkem česneku. Pokud použijete místo octa citronovou šťávu, zálivku uchovávejte maximálně jeden den.
Přidat komentář