
Placky Marikľe
Rychlé a křupavé placky vonící jednoduchými ingrediencemi. Pečou se nasucho, jsou tedy lehounké!
Vydání: 2005/3
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 5
Ingredience
- 1/2 kg polohrubé mouky
- 4 lžíce kefíru nebo bílého jogurtu
- 1 lžičku soli
- 2 lžíce rostlinného oleje
Příprava jídla
Všechny ingredience smíchejte v míse. Propracujte nejprve vařečkou; pak vyklopte na pracovní plochu a vypracujte tužší, vláčné a tvárné těsto. Rozdělte je na pět dílů a každý díl vyválejte asi na 3 mm silnou kulatou placku. Silnostěnnou pánev s nepřilnavým povrchem rozehřejte na středním plameni a placky z každé strany dvě až tři minuty nasucho opékejte. Že je hotovo, poznáte podle typických tmavohnědých puchýřků. Placky jsou samozřejmě vhodné jako příloha k celé řadě jídel, ale lahodné jsou i samotné, třeba potřené trochou másla. Můžete je také použít jako originální pizzu, poklást dalšími ingrediencemi a krátce zapéci.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Alena (neověřeno)
31. Srpen 2007 12:47