Kynutý koláč s rebarborou, meruňkami a tvarohem

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Kynutý koláč s rebarborou, meruňkami a tvarohem

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Více než hodinu

Suroviny

kynuté těsto
běžné
tvaroh
zakysaná smetana
rebarbora
meruňky
rozinky
cukr
nešetřit
máslo
vejce
na potření a do tvarohu
Vypracujeme kynuté těsto běžným způsobem v množství tak na pokrytí jednoho plechu. Nechceme úplně vysokou nadýchanou buchtu, takže kvasnicemi spíše šetříme. Smícháme tvaroh, kysanou smetanu, vejce a třeba i vanilkový cukr a rozinky. Oloupeme rebarboru a společně s meruňkami nakrájíme na kousky. Na vymazaný plech položíme plát vyváleného těsta, vytvoříme silnější okraj, poklademe tvarohem v rovnoměrné vrtvě a navrch rozprostřeme meruňky a rebarboru. Na závěr vše bohatě pocukrujeme, potřeme okraje vejcem nebo máslem a vložíme do rozpálené trouby.
Autor: sapho

Obchod Apetit