Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Šafránové hrušky

Šafrán je opravdu slunečné koření. Je mimořádně přizpůsobivý a dodává nádherné zabarvení a chuť jak sladkým, tak pikantním jídlům. Sytá jantarová barva, jemná chuť a svůdná vůně navíc znásobí kouzlo i nejprostšího pokrmu.

Vydání: 2005/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu
Chlazení: přes noc
P
Francouzská

Ingredience

    • špetku šafránu
    • 6 lžicích teplé vody
    • 100 g krupicového cukru
    • 170 ml vody
    • 70 ml dezertního vína
    • Špetku sušeného zázvoru
    • 1 badyán a proužek pomerančové kůry
    • 4 oloupané pevné hrušky (stopku nechte, jádřinec vykrojte)

Příprava jídla

Větší špetku šafránu nechte hodinu louhovat v 6 lžicích teplé vody. 100 g krupicového cukru zahřejte se 170 ml vody, 70 ml dezertního vína a špetkou sušeného zázvoru v kastrůlku a tři až čtyři minuty vařte. Přidejte 1 badyán a proužek pomerančové kůry. Snižte teplotu a do tekutiny vložte 4 oloupané pevné hrušky (stopku nechte, jádřinec vykrojte). Zakryjte a za občasného obracení půl hodiny duste. Přesuňte do misky, odvar přeceďte k šafránu a přelijte přes hrušky. Podávejte vychlazené, s mascarpone nebo šlehačkou.
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.3/05, str.85

Přidat komentář