Meruňkový džem s mátou

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Meruňkový džem s mátou

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 ()
Do hodiny

Suroviny

1 kg meruněk, 350g cukru krupice, 1 Gelfix 1:3, 3 větvičky máty, kyselina citronová.
Meruňky umyjeme, vypeckujeme, nakrájíme na menší kousky, vložíme do hrnce, přidáme 3 větvičky máty a přivedeme zvolna k varu. Přidáme Gelfix rozmíchaný se 2 lžícemi cukru a dobře 1 minutu provaříme. Pak přidáme cukr a vařime dalších alespoň 5 minut. Vyndáme opatrně mátu podle potřeby lehce promixujeme tyčovým mixérem a ověříme si, jestli džem želíruje (kápneme kapku na studený talířek - měla by po chvíli ztuhnout). Pokud je džem příliš řídký, přidáme lžičku kyseliny citronové, promícháme, znovu prohřejeme, a plníme do sklenic (toto množství je na 3 sklenice 370ml), které postavíme na alespoň 15 minut dnem vzhůru.
Autor: katrinka

Obchod Apetit