Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Meruňkový džem s mátou

Popis receptu: 
Máta džem provoní a dá mu jemně pikantní příchuť.
Autor: Špůrová Kateřina
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 3
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    1 kg meruněk, 350g cukru krupice, 1 Gelfix 1:3, 3 větvičky máty, kyselina citronová.

Příprava jídla

Meruňky umyjeme, vypeckujeme, nakrájíme na menší kousky, vložíme do hrnce, přidáme 3 větvičky máty a přivedeme zvolna k varu. Přidáme Gelfix rozmíchaný se 2 lžícemi cukru a dobře 1 minutu provaříme. Pak přidáme cukr a vařime dalších alespoň 5 minut. Vyndáme opatrně mátu podle potřeby lehce promixujeme tyčovým mixérem a ověříme si, jestli džem želíruje (kápneme kapku na studený talířek - měla by po chvíli ztuhnout). Pokud je džem příliš řídký, přidáme lžičku kyseliny citronové, promícháme, znovu prohřejeme, a plníme do sklenic (toto množství je na 3 sklenice 370ml), které postavíme na alespoň 15 minut dnem vzhůru.

Přidat komentář