Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kapr v alobalu plněný zeleninou

Plněného kapra můžete péct v celku, nebo zvlášť zabalit jednotlivé porce – doba pečení je pak zhruba o 15–20 minut kratší.
Vydání: 2010/8
Autor:
Hodnocení:
12 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Pečení: 35-45 minut
P
Zelenina Česká

Ingredience

    • 1 kapr o váze 1,5–2 kg, vykuchaný
    • 1 lžíce másla
    • 1 cibule, nakrájená na kolečka
    • 3 stroužky česneku, na plátky
    • 1 slovenská paprika (pokud možno nepálivá), bez semeníku, na proužky
    • 1 rajče, nakrájené na plátky
    • sůl a mletý pepř
    • 1 lžička celého kmínu
    • 1 lžíce oleje
    • citron a vařené nové brambory k podávání

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 180 stupňů. Z kapra seškrabte šupiny a odřízněte hlavu těsně za žábrami, ploutve a ocas. Opláchněte, osušte, osolte, opepřete a břišní dutinu naplňte nakrájenou zeleninou a máslem.

2 Kus silnějšího alobalu potřete olejem, doprostřed položte naplněnou rybu, posypte kmínem a okraje alobalu dobře spojte, aby nemohla vytékat šťáva. Vložte na plech nebo do pekáče a pečte asi 35–45 minut.

3 Vyjměte z trouby a nechte asi 5 minut odpočinout. Alobal opatrně rozbalte, rybu rozdělte na porce a podávejte se šťávou zachycenou v alobalu, klínky citronu a vařenými novými bramborami.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kapr v mangoldu s vinnou omáčkou

Kapr s vejmrdou

Sladkovodní ryby

REKLAMA

Přidat komentář