Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Slaný mřížkový koláč

Je tak sytý, že ho oceníte jako oběd i večeři. Upečte si ho třeba na chalupě.

Vydání: 2010/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu
Pečení: 45 minut
PT40M
Pečení 0:40
Koláč Britská

Ingredience

    • 2 cibule, na kolečka
    • 2 pastináky, očištěné a na kolečka
    • 2 lžíce oleje
    • 1 kg kuřecích stehenních řízků, nakrájených + sůl a pepř
    • 3 lžičky čerstvých tymiánových lístků
    • 1 stroužek česneku, prolisovaný
    • 3 lžíce hladké mouky
    • 125 ml kuřecího vývaru
    • 250 ml mléka
    • 250 g hotového křehkého těsta
    • 1 vejce, lehce prošlehané

Příprava jídla

1 Zahřejte troubu na 220 °C. Cibuli a pastináky obalte v oleji a v pekáčku patnáct minut pečte dozlatova. Dejte stranou.

2 Pokud jde o náplň, postupujte podle základního receptu (čtěte zde). Vynechte cibuli a mléka použijte 250 ml. Do směsi přidejte opečenou cibuli a pastinák, nechte vychladnout.

3 Těsto vyválejte mezi dvěma kusy pečicího papíru na plát silný asi tři milimetry. Odkrojte z něj čtyři dlouhé pruhy o šířce dva centimetry a dejte stranou. Pekáček o straně 22 cm vyložte zbývajícím těstem. Dejte na něj pečicí papír, suché fazole a 10 až 15 minut ho předpékejte. Pak papír se zátěží sejměte a do korpusu naneste zchladlou náplň. Na povrchu pravidelně překřižte odložené pruhy těsta, co přesáhne přes okraj, odkrojte. Povrch těsta potřete trochou rozšlehaného vejce. Pekáček dejte na plech a pečte 25–30 minut, aby povrch zezlátl.

 

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář