
Slaný koláč s bramborami
Pokud při pečení těsto moc rychle tmavne, lehce ho zakryjte alobalem, aby brambory stihly zezlátnout.
Vydání: 2010/8
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
+ chladnutí Pečení a Vaření: 30minut
+ chladnutí Pečení a Vaření: 30minut
P
Ingredience
- 2 větší brambory, oloupané + sůl
- 1 lžíce oleje
- 1 kg stehenních řízků, nakrájených
- 1 cibule, nasekaná
- 3 pořádné plátky anglické slaniny
- 2 lžičky nasekaného rozmarýnu
- 1 stroužek česneku, prolisovaný
- 3 lžíce hladké mouky
- 125 ml kuřecího vývaru
- 125 ml mléka
- 250 g hotového křehkého těsta
- 1 vejce, lehce prošlehané
Příprava jídla
1 Brambory uvařte v rendlíku s osolenou vodou téměř doměkka. Důkladně slijte,nakrájejte na plátky a dejte stranou.
2 Zahřejte troubu na 220 °C. Náplň připravte podle základního receptu. Tymián nahraďte slaninou a rozmarýnem. Uvařenou směs nechte zchladnout.
3 Těsto rozválejte mezi archy pečicího papíru na tloušťku 3 mm. Přesuňte na lehce vymaštěný plech. Do středu dejte náplň, navrch plátky brambor a okraje těsta poskládejte kolem náplně tak, aby byla uprostřed vidět. Pečte 15–20 minut, až těsto zezlátne.
2 Zahřejte troubu na 220 °C. Náplň připravte podle základního receptu. Tymián nahraďte slaninou a rozmarýnem. Uvařenou směs nechte zchladnout.
3 Těsto rozválejte mezi archy pečicího papíru na tloušťku 3 mm. Přesuňte na lehce vymaštěný plech. Do středu dejte náplň, navrch plátky brambor a okraje těsta poskládejte kolem náplně tak, aby byla uprostřed vidět. Pečte 15–20 minut, až těsto zezlátne.
Přidat komentář