Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Slaný koláč s bramborami

Pokud při pečení těsto moc rychle tmavne, lehce ho zakryjte alobalem, aby brambory stihly zezlátnout.
Vydání: 2010/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
+ chladnutí Pečení a Vaření: 30minut
P
Koláč Britská

Ingredience

    • 2 větší brambory, oloupané + sůl
    • 1 lžíce oleje
    • 1 kg stehenních řízků, nakrájených
    • 1 cibule, nasekaná
    • 3 pořádné plátky anglické slaniny
    • 2 lžičky nasekaného rozmarýnu
    • 1 stroužek česneku, prolisovaný
    • 3 lžíce hladké mouky
    • 125 ml kuřecího vývaru
    • 125 ml mléka
    • 250 g hotového křehkého těsta
    • 1 vejce, lehce prošlehané

Příprava jídla

1 Brambory uvařte v rendlíku s osolenou vodou téměř doměkka. Důkladně slijte,nakrájejte na plátky a dejte stranou.

2 Zahřejte troubu na 220 °C. Náplň připravte podle základního receptu. Tymián nahraďte slaninou a rozmarýnem. Uvařenou směs nechte zchladnout.

3 Těsto rozválejte mezi archy pečicího papíru na tloušťku 3 mm. Přesuňte na lehce vymaštěný plech. Do středu dejte náplň, navrch plátky brambor a okraje těsta poskládejte kolem náplně tak, aby byla uprostřed vidět. Pečte 15–20 minut, až těsto zezlátne.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář