Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kulajda s liškami a zastřeným vejcem

Toto množství kulajdy dokážeme sníst ve čtyřech, ani nemrkneme – nedá se jí odolat.

Vydání: 2010/8
Autor:
Hodnocení:
18 (hlasů)
Počet porcí: 6-8
Doba přípravy: Do 20 minut
PT30M
Vaření 0:30
Polévka Česká

Ingredience

    • 250 g čerstvých lišek nebo směsi lesních hub, očištěných a překrájených
    • sůl a čerstvě drcený pepř
    • 1 cibule
    • 2 bobkové listy
    • po 5 kuličkách celého pepře a nového koření
    • 2 snítky libečku
    • 1⁄4 lžičky kmínu
    • 4 velké brambory, oloupané a na kostky
    • 500 ml tučné kysané smetany
    • 3–4 lžíce hladké mouky
    • 1–3 lžíce octa, dle chuti
    • 4 vejce
    • menší svazek čerstvého kopru

Příprava jídla

1 Houby dejte do hrnce, zalijte 2 litry vody, přidejte oloupanou rozpůlenou cibuli, bobkový list, celé koření, kmín, libeček a osolte. Přiveďte k varu a vařte 15 minut. Mouku rozmíchejte ve smetaně a nařeďte ji trochou studené vody. Směs vlijte do polévky přes sítko, prošlehejte a uveďte k varu.

2 Vsypte kostičky brambor a vařte dalších 10 minut, dokud brambory nezměknou. Dochuťte octem, dosolte a postupně do polévky vyklepněte vejce tak, aby se neporušil žloutek a bílek se kolem něj zatáhl. Po chvíli opatrně zamíchejte ode dna, aby se vejce nepřichytila, ale zůstala celá. Vařte na mírném ohni asi 3 minuty tak, aby bílek ztuhl a žloutek ještě zůstal tekutý. Stáhněte z ohně, vmíchejte pokrájený čerstvý kopr a dochuťte čerstvě drceným pepřem.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Menu na srpen

Menu na srpen

Bramborový krém s pošírovaným vejcem a liškami

REKLAMA

Přidat komentář