Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Papriky s klobáskou, kukuřičkami a sýrem

V sezoně vybírejte tuzemské papriky, jsou plné cenných vitamínů a minerálních látek.

Vydání: 2010/8
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT15M
Opékání 0:15
Zelenina Česká

Ingredience

    • 2 větší rajčata, nejlépe masitá
    • 1 velká červená cibule, oloupaná
    • 250 g kvalitní klobásy, např. uherská, papriková či chorizo
    • 2 lžíce oleje
    • 4 větší barevné papriky, zbavené semeníku a nakrájené na proužky
    • 1 zelená chilli paprička, zbavená semen
    • 150 g baby kukuřiček (koupíte třeba v Bille)
    • sůl a mletý pepř na dochucení
    • 4 vejce
    • menší svazek koriandru
    • 100 g čedaru, hrubě nastrouhaného

Příprava jídla

1 Rajčatům vyřízněte zelenou část okolo stopky a nasekejte je nadrobno. Cibuli nakrájejte na klínky, klobásu na kolečka. Ve velké pánvi rozehřejte olej, osmahněte na něm klobásku a vyndejte děrovanou lžící do jiné nádoby. Uchovejte stranou.

2 Do pánve vhoďte cibuli, dvě minuty ji opékejte a přisypte proužky paprik a nasekanou chilli papričku. Opékejte dalších asi pět minut, potom přidejte rajčata, osolte opepřete, promíchejte a vařte bez poklice, dokud zelenina nezkřehne. Vsypte zpět opečenou klobásku a baby kukuřičky a duste, až je zelenina měkká a šťáva částečně odpařená. V pánvi udělejte v zeleninové směsi lžící 4 důlky a do každého důlku vyklepněte vejce. Nechte ztuhnout bílek, osolte, opepřete, posypte lístky koriandru a hrubě nastrouhaným sýrem a na chvíli přiklopte poklicí, aby se sýr rozehřál. Podávejte s pečivem.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Plněné paprikové lodičky

Orecchiette s klobáskou a pečenými paprikami

REKLAMA

Přidat komentář