Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Holoubata v solné krustě

Pečená holoubata v krustě jsou křehká, šťavnatá a lahodně provoněná bylinkami. Příště si tímto způsobem můžete upéct třeba malá kuřátka.

Vydání: 2010/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu
Pečení: 50-60 minut
P
Z plechu Italská

Ingredience

    • 4 holoubata, po asi 500 g bez vnitřností a hlav, omytá a osušená
    • svazek čerstvých bylinek (směs tymiánu, rozmarýnu, šalvěje, oregana)
    • 4 lžičky másla
    • 8 velkých bílků
    • asi 1 kg hrubé mořské soli

Příprava jídla

1 Předehřejte elektrickou troubu na 200, horkovzdušnou troubu na 180 stupňů a velký plech vyložte pečicím papírem. Bylinky rozdělte a do každé břišní dutiny vložte společně s kouskem másla .

2 Bílky vyšlehejte na pevný sníh, zapracujte do něj sůl a vytvořte těstíčko. Hmotu rozdělte, holoubata položte v dostatečné vzdálenosti od sebe na plech a na každém vytvořte z bílků krustu tak, aby se obalení holubi nedotýkali. Pečte v předehřáté troubě asi 50–60 minut, dokud bílky se solí neztvrdnou a nezezlátnou. Vyjměte z trouby a nechte ještě 15 minut dojít. Potom odkrojte vršek každé solné krusty jako pokličku, upečené holuby vyjměte a podávejte třeba s bramborovou kaší či pyré a salátem.

NĚCO NAVÍC

Krustu můžete připravit i z jemné soli. Když k bílkům a soli přimícháte hladkou mouku (na uvedené množství bílků a soli jí budete potřebovat asi 500 g), holoubata vám půjdou směsí snadno obalit a s krustou se vám bude lépe pracovat.

 

 

 

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář