Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Melounová polévka s jahodami

Dokonalé osvěžení!

Vydání: 2010/8
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
+ chlazeníVaření: 5 minut
PT15M
Polévka Středomořská

Ingredience

    • 250 ml suchého bílého vína
    • 80 g krupicového cukru
    • 1 lžička strouhané kůry z biocitronu
    • 250 g jahod + 4 na ozdobení
    • 1 kg melounové dužiny, zbavené semen a pokrájené
    • plátek melounu nebo snítky meduňky k ozdobení

Příprava jídla

1 Víno a cukr přiveďte k varu a nechte pět minut bublat. Vypněte a přidejte citronovou kůru.

2 Svařené víno, jahody a melounovou dužinu rozmixujte dohladka.

3 Ochutnejte, případně přislaďte. Dejte alespoň na 3 hodiny zakryté odpočinout do chladničky.

4 Při podávání rozdělte do misek a ozdobte melounem nebo meduňkou.

NĚCO NAVÍC

Osvěžující letní perlivý koktejl si připravíte, když polévku rozdělíte do 8 vysokých sklenek na stopce, takzvaných fléten, a dolijete vychlazeným suchým sektem.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

7x studená polévka

REKLAMA

Přidat komentář