
Melounová polévka s jahodami
Dokonalé osvěžení!
Vydání: 2010/8
Autor: redakce Apetitu
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Ingredience
- 250 ml suchého bílého vína
- 80 g krupicového cukru
- 1 lžička strouhané kůry z biocitronu
- 250 g jahod + 4 na ozdobení
- 1 kg melounové dužiny, zbavené semen a pokrájené
- plátek melounu nebo snítky meduňky k ozdobení
Příprava jídla
1 Víno a cukr přiveďte k varu a nechte pět minut bublat. Vypněte a přidejte citronovou kůru.
2 Svařené víno, jahody a melounovou dužinu rozmixujte dohladka.
3 Ochutnejte, případně přislaďte. Dejte alespoň na 3 hodiny zakryté odpočinout do chladničky.
4 Při podávání rozdělte do misek a ozdobte melounem nebo meduňkou.
NĚCO NAVÍC
Osvěžující letní perlivý koktejl si připravíte, když polévku rozdělíte do 8 vysokých sklenek na stopce, takzvaných fléten, a dolijete vychlazeným suchým sektem.
Přidat komentář