Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rajčatová esence

Pokud máte nadbytek rajčat, zkuste náš recept. Pochopíte, proč se jim říká rajská jablíčka…
Vydání: 2010/8
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy:
+ odkapání Marinování: 6 hodin
P
Polévka

Ingredience

    • 2,5 kg zralých masitých (oválných) rajčat, nakrájených nahrubo
    • 1 řapík celeru, nakrájený nadrobno
    • 1 šalotka, nakrájená nadrobno
    • 1⁄2 bulvy fenyklu, zbavené košťálu a nakrájené nadrobno
    • 1 malý stroužek česneku, nakrájený nadrobno
    • 2 snítky tymiánu, odrhnuté a nasekané lístky
    • hrst bazalky, nasekané nahrubo
    • 1 lžíce třtinového cukru
    • 2 špetky kajenského pepře
    • 5 kapek worcesterské omáčky
    • 3 kapky tabasca
    • 1 lžíce mořské soli
    K PODÁVÁNÍ
    • 4 listy bazalky, tence pokrájené + 4 malé snítky
    • 6 zralých (oválných) rajčat, spařených, sloupnutých, zbavených semen a pokrájených na kostičky
    • panenský olivový olej

Příprava jídla

1 V míse smíchejte všechny přísady, zakryjte potravinovou fólií a nechte 6 hodin marinovat.

2 Potom přendejte po částech do kuchyňského robotu a vždy několika pulzy rozmixujte nahrubo – nesmí vám vzniknout kaše.

3 Složte 3 vrstvy mušelínu nebo 2–3 vrstvy plátna, upevněte nad mísou a do tkaniny vlijte rajčatovou směs. Nechte na chladném místě vykapat alespoň 15 minut (nejlépe 2 hodiny), abyste získali rajčatovou esenci. Vykapanou dužinu dejte stranou a můžete ji později použít třeba k přípravě čatní nebo směsi pod maso.

4 Čirou rajčatovou esenci dochuťte a dejte vychladit.

5 K podávání navršte vždy čtvrtinu kostiček rajčat do středu hlubokého talíře. Pak opatrně nalijte kolem rajčatovou esenci. Ozdobte bazalkou a pár kapkami olivového oleje.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

7x studená polévka

REKLAMA

Přidat komentář