Polévka z hlívy ústřičné

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Polévka z hlívy ústřičné

Hodnocení receptu
Průměr: 4.2 (71)
Do 30 minut

Suroviny

Cibule, olej, jedno balení hlívy ústřičné, brambory, jedno balení light kysané smetany, hladká mouka, sladká paprika, kmín, sůl, pepř, dle chuti vegetu nebo bujón, lze vynechat.
Nakrájíme najemno cibuli, podusíme do růžova na rostliném oleji. Přidáme nakrájenou hlívu ustřičnou. Podusíme až houby zesklovatí. Mezitím oloupeme a nakrájíme na kostky brambory. Přidáme sladkou papriku. Kdo má rád pikantní může přidat jemně pálovou papriku. Dostaneme gulášový základ. Okořeníme kmínem, pepřem a osolíme. Papriku podusíme krátce, aby nezhořkla a polívku zalijeme vodou. Přivedeme k varu a přidáme nakrájené brambory a uvaříme do měkka. Když jsou brambory měkké přidáme kysanou smetanu rozmíchanou s trochou vody a lžičkou hladké mouky. Přidáme 1/4 bujonu a vaříme ještě 15-20 minut. Kdo je zastáncem zdravé výživy mouku vynechá a zkrátí dobu varu. Polévka je výborná a je ještě lepší další den, když naleží. Což se v naší rodině podaří opravdu zřídkakdy. Ochutíme čerstvou nakrájenou petrželkou nebo pažitkou.
Autor: regina21

Obchod Apetit