Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Polévka z hlívy ústřičné

Popis receptu: 
Výborná večeře pro rodinu i jednotlivce. Recept je původem ze Slovenska.
Autor: Regina Čachotská
Hodnocení:
69 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    Cibule, olej, jedno balení hlívy ústřičné, brambory, jedno balení light kysané smetany, hladká mouka, sladká paprika, kmín, sůl, pepř, dle chuti vegetu nebo bujón, lze vynechat.

Příprava jídla

Nakrájíme najemno cibuli, podusíme do růžova na rostliném oleji. Přidáme nakrájenou hlívu ustřičnou. Podusíme až houby zesklovatí. Mezitím oloupeme a nakrájíme na kostky brambory. Přidáme sladkou papriku. Kdo má rád pikantní může přidat jemně pálovou papriku. Dostaneme gulášový základ. Okořeníme kmínem, pepřem a osolíme. Papriku podusíme krátce, aby nezhořkla a polívku zalijeme vodou. Přivedeme k varu a přidáme nakrájené brambory a uvaříme do měkka. Když jsou brambory měkké přidáme kysanou smetanu rozmíchanou s trochou vody a lžičkou hladké mouky. Přidáme 1/4 bujonu a vaříme ještě 15-20 minut. Kdo je zastáncem zdravé výživy mouku vynechá a zkrátí dobu varu. Polévka je výborná a je ještě lepší další den, když naleží. Což se v naší rodině podaří opravdu zřídkakdy. Ochutíme čerstvou nakrájenou petrželkou nebo pažitkou.
REKLAMA

Přidat komentář