Broskvový džem s medem, vanilkou a skořicí

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Broskvový džem s medem, vanilkou a skořicí

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Suroviny

1kg vypeckovaných a oloupaných broskví, 250g cukru krupice, 100g medu, 1balíček Gelfixu 3:1, 1 až 2 lžičky kyseliny citronové, půlka vanilkového lusku rozdělená na 3 kousky a 3 zhruba stejně dlouhé kousky skořice.
Vypeckované a oloupané broskve nakrájíme na menší kousky a přívedeme k varu. Do ovoce vsypeme Gelfix smíchaný se dvěmi lžícemi cukru, přidáme vanilku a skořici, zamícháme a minutu povaříme. Pak vsypeme zbytek cukru a med a přivedeme k varu. Vaříme 5 minut. Ke konci varu přidáme lžičku kyseliny citronové. Vyjmeme vanilku a skořici. Do hmoty ponoříme ponorný mixer a ovoce částečně rozmixujeme, tak aby v džemu zůstaly kousky a nebo úplně. Vyzkoušíme želírování - kápneme na talířek malou lžičku džemu a pokud netuhne, přidáme druhou lžičku kyseliny citronové. Broskve mají pomalejší želírovací prosec, takže je lepší talířek vložit na chvilku do lednice nebo do mrazáku. Hrnec odstavíme a horký plníme do skleniček (toto množství je na 3 sklenice 370ml). Ihned po naplnění postavíme na víčko, alespoň na 15 minut. Vzhledem k pomalejšímu želírování broskví skleničky po otočení necháme 5 dní stát, aniž bychom s nimi hýbali.
Autor: katrinka

Obchod Apetit