Cheesecake s jahodovou polevou

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Cheesecake s jahodovou polevou

Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 ()
Do hodiny

Suroviny

Korpus:
180g sušenek BeBe
70g másla

Náplň:
500g sýru ricotta
100g sýru lučina
200g zakysané smetany
3 vejce
1 vanilkový cukr
230g cukru krystalu
šťáva z 1 citronu
špetka strouhané citronové kůry

Jahodová poleva:
300g jahod
2 lžíce vody
2 lžíce cukru krystalu
1 lžička škrobu gustin
čerstvé jahody na ozdobu
1. Sušenky umeleme a spolu s měkkým máslem zpracujeme na těsto, které natlačíme rovnoměrn na dno dortové formy. Dáme péct do trouby při 180 stupních asi na 10min. 2. Ricottu, lučinu, zakysanou smetanu, vejce, cukr, šťávu a kůru z citronu zpracujeme v hustý krém a nalijeme na předpečený korpus. Dále pečeme při 180 stupních asi 45 minut. Okraje dortu by měly lehce hnědnout. 3. Dort vyjmeme a připravíme jahodovou polevu. 4. Jahody omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Vložíme do hrnce, přidáme vodu, cukr a přivedeme k varu. Zaprášíme je škrobem a povaříme asi 3min. 5. Polevu rovnoměrně rozlijeme po dortu a dáme jej do chladu, aby ztuhl. Chladíme několik hodin.
Autor: depesacka

Obchod Apetit